Enige tijd geleden heeft de HerstelAcademie een nieuwe naam gekregen. HerstelAcademie Oost-Brabant is veranderd naar HerstelAcademie Diletti. Diletti is een acroniem voor de regio "Diest-Aarschot-Leuven-Tervuren-Tienen". In het Italiaans betekent het "met plezier, met blijdschap". Met passie werken we samen verder aan de uitbouw van de HerstelAcademie Diletti. 

Voor de duidelijkheid wordt op de algemene website van de HerstelAcademie en op de Facebookpagina naar onze HerstelAcademie verwezen als "Regio Oost-Brabant - HerstelAcademie Diletti". 

 

Cursusaanbod najaar 2017

 • Herstel en jezelf – Diest 
  Herstellen gaat over je “leven leven” en rekening houden met je psychische kwetsbaarheid. Bij herstel gaat het om de toekomst: de uitdaging om weer zelf je keuzes te maken en je leven zelf te bepalen. Om de regie weer in eigen handen te krijgen en houden.
 • Herstelverhalen schrijven – Leuven
  Een herstelverhaal schrijven is een belangrijke stap in je herstelproces. Het kan je helpen om je eigen kwetsbaarheid een plaats te geven. Het kan je ook helpen om inzichten te verwerven rond je eigen herstelproces. 
 • Natuurwandelen naar Herstel – Leuven 
  De natuur als medicijn, het kan! Door te wandelen in de natuur verhoog je veerkracht en doorzettingsvermogen. Bewegen komt je herstel ten goede, verbetert je nachtrust, geeft je een prettig gevoel tijdens en na het bewegen, gaat stress tegen en geeft je energie. Bewegen in de natuur geeft net die extra dimensie waardoor je innerlijk tot rust leert komen. 

Er zijn nog verschillende andere cursussen in de maak zoals:

 • Mijn stappen naar werk
 • Sterk op het werk

We houden u via deze nieuwsbrief op de hoogte wanneer deze cursussen van start gaan. 

Neem ook regelmatig een kijkje op onze website (http://www.herstelacademie.be/oost-brabant.html) en op de Facebookpagina "Herstelacademie".